Hulp voor uzelf?

Ziet u door alle (financiële) problematiek geen uitweg meer hoe u uw zaken moet regelen. Of zoekt u preventief ondersteuning om uw financiën te beschermen. Dan doet u er goed aan om ondersteuning in te schakelen.

Ondersteuning

Het inschakelen van ondersteuning kunt u regelen bij Aktiva. Wij bieden 4 vormen van ondersteuning:

  • Bewindvoering: Het uit handen geven van de financiën op basis van een beschikking via de rechtbank.
  • Budgetbeheer: Het uit handen geven van de financiën op basis van een overeenkomst.
  • Mentorschap: Het uit handen geven van zorgvraagstukken en begeleiding op basis van een beschikking van de rechtbank.
  • Legal service: Het uit handen geven van juridische vraagstukken (vaak) op basis van een toevoeging via de Raad voor de Rechtsbijstand.

Werkwijze

Als u ons hulpformulier invult dan zullen onze medewerkers u binnen 24 uur bellen om uw situatie door te spreken. Zij kijken dan samen met u welke vorm van ondersteuning het beste bij uw situatie past.

Binnen 7 dagen heeft u een afspraak met een van onze medewerkers om de hele situatie door te spreken en de dienstverlening op te starten.

Vrijblijvend adviesgesprek?

Vul ons hulpformulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op om uw situatie te bespreken.

Graag even persoonlijk contact?

Wilt u graag persoonlijk contact om samen met ons tot een juiste keuze te komen. Of wilt u uw situatie gratis en vrijblijvend aan ons voorleggen?

Mailen?

Wilt u uw situatie via de mail aan ons voorleggen?

Bellen?

Liever eerst telefonisch contact voordat u een afspraak maakt?

Veel gestelde vragen

Zit u met vragen over bewindvoering? Wellicht staat hier uw antwoord. Toch niet gevonden? Laat het ons weten.

Hoe kan ik budgetbeheer aanvragen?

Zodra u ons hulpformulier invult, dan nemen wij binnen 24 werkuren contact met u op. Wij vullen dan samen met u alle formulieren in die nodig zijn voor budgetbeheer.

Hoe lang duurt budgetbeheer

Budgetbeheer wordt aangegaan met een overeenkomst voor 12 maanden. Na deze periode kunt u de overeenkomst op elk moment met een maand opzegtermijn opzeggen.

Wat kost budgetbeheer?

Budgetbeheer wordt, in tegenstelling tot bewindvoering, vaak niet vergoedt door de gemeente. De hoogte van de kosten vindt u op onze tarievenlijst.

Kan ik wijzigen van budgetbeheerder?

Als de samenwerking met uw contactpersoon niet naar uw wensen verloopt, dan kunt u bij ons verzoeken om een ander contactpersoon.

De waarborgen van Aktiva

Aktiva heeft belangrijke waarborgen ingebouwd om op een vertrouwde manier om te gaan met gelden. Deze waarborgen zijn van het hoogste niveau en onderscheidend ten aanzien van andere bewindvoerderskantoren. Deze waarborgen hebben wij in samenspraak met onze relaties ingebouwd.

Plan een telefonisch adviesgesprek